Econoom Luigino Bruni opent Young Professionals Programma met Lezing

Professor Luigino Bruni (derde van rechts) en programmacoördinator Josine Westerbeek-Huitink (eerste links) met de deelnemers van het Young Professionals programma.

Vrijdag 13 mei is het Young Professionals programma, georganiseerd door Socires en Stichting Thomas More, van start gegaan. In deze Leergang gaan jonge werkenden in gesprek met elkaar en invloedrijke personen uit het maatschappelijk en bedrijfsleven over het Katholiek-Sociaal gedachtegoed, en hoe zij hier vorm aan geven in hun persoonlijk en werkend leven.

De eerste bijeenkomst werd afgetrapt met een lezing van de Italiaanse econoom en schrijver Luigino Bruni (Libera Università Maria Santissima Assunta, Rome). Professor Bruni sprak met de jongeren over het project The Economy of Francesco, dat op basis van de pauselijke encyclieken Laudato Si’ en Fratelli Tutti aanstuurt op duurzame, sociale en inclusieve economische hervorming. Vervolgens gingen de deelnemers onder leiding van dr. Edwin van der Zande (Titus Brandsma Instituut) het gesprek aan over wat een ‘goed leven’ voor hen betekent.  Door middel van opdrachten werden zij uitgedaagd hun ideeën te concretiseren en hierover met elkaar in dialoog te gaan.

In het vervolg van het programma gaan de Young Professionals in gesprek met dr. Annemarie Hinten, directeur van de Radboud Honours Academy; prof. dr. Wim van de Donk, rector magnificus en voorzitter van het College van Bestuur van Tilburg University; en prof. mr. dr. Jan Peter Balkenende, extern adviseur bij accountancy- en adviesbureau Ernst & Young, hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en voormalig minister-president van Nederland. Zij zullen spreken over de rol die Katholiek-Sociaal denken heeft gespeeld in hun carrière en daarbuiten. In het najaar wordt het programma afgesloten met een lezing door Mgr. Gerard de Korte, Bisschop van ‘s-Hertogenbosch. Dan zal ook de nieuwe cyclus van start gaan.

Meer informatie over het Young Professionals Programma is beschikbaar op de website van Stichting Thomas More: https://www.thomasmore.nl/net-afgestudeerden/young-professionals-programma/