Mark Buck spreekt als tweede sleutelfiguur met Young Professionals

Na de bijeenkomst met Ton Heerts twee weken geleden gingen de deelnemers van het Young Professionals Programma van Socires en Stichting Thomas More in gesprek met Mark Buck. Buck is lid van het college van bestuur van scholenkoepel Verus, vicevoorzitter van het CDA en vicevoorzitter van de Heilige Stefanus parochie in Nijmegen. Recent werd bekend dat hij per 1 juli 2024 het voorzitterschap van Verus op zich zal nemen. Hij vertelde de young professionals graag alles over deze bijzondere loopbaan.

Met zijn 31 jaar staat Buck dicht bij de leeftijd van de deelnemers. Er ontstond een levendig gesprek over hoe je de juiste keuzes maakt in je loopbaan en je persoonlijk leven, over hoe de deelnemers hun carrière voor zich zagen en welke waarden daarin voor hen belangrijk zijn. Buck deelde openhartig over zijn ambities, zijn visie op leiderschap en bestuur, en het verantwoordelijkheidsgevoel dat hem drijft. Hij put voor inspiratie en motivatie uit de christelijk-sociale traditie, en dat mens- en wereldbeeld komt zowel tot uitdrukking in het soort functies dat hij bekleedt als de manier waarop hij deze invult.

Mark Buck was het tweede sleutelfiguur dat sprak in de tweede cyclus van het Young Professionals Programma i.s.m. Thomas More. Later dit jaar volgt een gesprek met demissionair Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Karien van Gennip.