Nieuwe cyclus Young Professionals Programma feestelijk van start

24 oktober 2022 – Op 21 oktober ging in Abdijhof Mariënkroon een nieuwe cyclus van het Young Professionals programma van start. In dit programma, dat Socires organiseert in samenwerking met Stichting Thomas More, nemen jongeren deel die minder dan vijf jaar geleden zijn afgestudeerd. Door gesprekken met mensen in belangrijke maatschappelijke posities, workshops en onderlinge discussies brengen zij verdieping aan in hun werkend leven.

De leergang richt zich specifiek op waarden uit de christelijk-sociale traditie en de vraag hoe die vorm te geven in het werkzaam leven. Bisschop Gerard de Korte van Den Bosch gaf een lezing over de encycliek Laudato Si’, de encycliek van paus Franciscus over ecologie en rechtvaardigheid en ging daarna met de deelnemers in gesprek over de onderliggende principes van het katholiek-sociaal mensbeeld.

Na het diner woonde de helft van de groep een door Josine Westerbeek-Huitink van Socires verzorgde workshop over Laudato Si’ in de praktijk. De andere helft ging in een workshop door Wilfried Verboom van Brevet van Vermogen op zoek naar hun kernwaarden, -eigenschappen en deugden.

De komende maanden gaan de Young Professionals in kleine setting in gesprek met mensen op belangijke posities over hun ervaring met de integratie van waarden in hun loopbaan en hoe zij op belangrijke momenten hun keuzes hebben gemaakt. In het voorjaar wordt de cyclus afgesloten.

Meer informatie over het programma voor Young Professionals van Socires en Stichting Thomas More vindt u hier: https://www.thomasmore.nl/net-afgestudeerden/young-professionals-programma/