Socires-lezing op 27 juni 2022 door prof. dr. Haroon Sheikh over ‘Geopolitiek en de oorlog in Oekraïne – de weaponization van economie en voedsel’

Op maandag 27 juni 2022 van 16:00 tot 18:30 uur organiseren Socires/foodFIRST met prof. dr. Haroon Sheikh van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) een lezing gevolgd door een dialoog over:

‘Geopolitiek en de oorlog in Oekraïne – de weaponization van economie en voedsel’

De lezing vindt plaats in het Huis van Europa in Den Haag.

Wilt u graag deelnemen aan deze Socires-lezing, stuur dan een mail naar socires@socires.nl

Prof. dr. Haroon Sheikh is senior wetenschapper bij de WRR en bijzonder hoogleraar Strategic Governance of Global Technologies aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij zal spreken over de geopolitieke en geo-economische omwentelingen en de zich ontvouwende nieuwe wereldorde. Daarbij zal hij nader ingaan op, aan de ene kant, de verschillende narratieven die ontwikkeld worden om deze dynamiek te duiden; en anderzijds op de aard en strekking van de nieuwe conflictiviteiten, inclusief de weaponization van voedsel en – meer algemeen – van de economie. Na zijn inleiding zal professor Sheikh in gesprek gaan met de deelnemers. Het is de bedoeling dat dit gesprek beleidsrelevante inzichten oplevert voor het nieuwe onderzoeksprogramma van professor Sheikh bij de WRR en ook voor de programma’s van Socires.