Op maandag 12 december om 15:00 organiseert Socires een Engelstalig programma met lezingen en gesprek in het Huis van Europa aan de Korte Vijverberg 5 in Den Haag. Sprekers zijn Lord Maurice Glasman uit het Verenigd Koninkrijk en auteur van Blue Labour en Martin Sommer, redacteur van de Volkskrant.

Thema en programma
Maurice Glasman zal spreken over: A society based on human relationships, mutuality and pluralism. The future is a society of people, place and belonging, bringing assets, power and dignity back to local communities. Labourers’ rights and futures – and the future of the places they live – take centre-stage. Martin Sommer zal een eerste reactie geven. De sprekers zullen vervolgens in gesprek gaan met de deelnemers.

14:30 Inloop
15:00 Welkom en opening
15:10 Maurice Glasman
15:35 Martin Sommer
15:50 Gesprek: Maurice Glasman, Martin Sommer en de deelnemers
16:30 Nagesprek met borrel
17:30 Einde

Wilt u zich s.v.p. aanmelden door dit formulier in te vullen: http://eepurl.com/icWXbT. Voorgaande aanmelding is noodzakelijk. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Maurice Glasman is denker en schrijver. In 2009 stond hij aan de wieg van de  beweging Blue Labour. In 2011 werd hij benoemd tot lid van de House of Lords.

Martin Sommer is historicus en sinds 1987 werkzaam bij de Volkskrant. Hij schrijft een wekelijkse  column. Daarnaast schreef hij verschillende boeken, o.a. De Kleine Tocqueville.